Főnix est – Elismerés a mélypontról felálló, életüket sikeresen újraépítő nőknek

A Richter Főnix Közösség idén öt olyan bátor nőt mutatott be, akik igen komoly kihívásokat kellett, hogy megéljenek. Ők pedig ebben a helyzetben tudtak és mertek az előrelépés és életük újrakezdése mellett dönteni.

Történetüket a nyilvánosság előtt is vállalták, motivációt nyújtva ezzel másoknak is. Bátorságuk és példamutatásuk a Főnix est keretében került elismerésre. A május 29-i rendezvényen az öt hölgy mellett részt vett Tari Annamária, pszichológus; Dr. Csermely Gyula, szülész-nőgyógyász és a Máté Péter-díjas előadó, Molnár Ferenc Caramel is. Az ismert közéleti személyekkel Jakupcsek Gabriella beszélgetett többek között olyan kérdésekről, mint karrierválság és újrakezdés, függőség és küzdeni akarás, anyaság és felelős döntés valamint kitaszítottság és siker. 
 
Nehézség, mélypont szinte mindannyiunk életében van. A legfőbb kérdés, hogy ebben a helyzetben hogyan cselekszünk. Az újrakezdéshez, változtatáshoz kíván segítséget nyújtani a Richter a Nőkért program legújabb kezdeményezése, a Főnix Közösség.
 
A Richter számára fontosak a nők, sokféleképpen értékeljük és becsüljük őket. A Richter a Nőkért programunk ars poetica-ja is az: ahogy a nők gondoskodnak a világról, úgy gondoskodik a Richter a nőkről. A Főnix Közösséget olyan bátor nőknek hoztuk létre, akik képesek a mélypont után felállni és újrakezdeni az életüket, mint egy főnixmadár, aki képes a hamvaiból feltámadni, megújulni – fogalmazott Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője a Főnix esten.
 
A rendezvényen részt vett Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, paralimpiai bajnok vívó, a Richter Főnix Közösség védnöke is.
 
Mindenkinek van az életében kihívás, nehézség. Nagy kérdés, hogy ebben a helyzetben, ki hogyan tud előrelépni. Valakinek megy magától, és valakinek segítségre van szüksége. Hiszem, hogy a Richter Főnix Közösség idén bemutatott öt szereplője a történetével másoknak is segíteni tudott- fogalmazott Szekeres Pál.
 

A Richter Főnix Közösség idén bemutatott szereplői a legnagyobb kihívásokkal – mint például karrierválság, függőség, anyaság és felelős döntés — kerültek szembe. A május 29-i eseményen is szó volt ezekről a kérdésekről, melyek kapcsán olyan ismert személyek mondták el véleményüket, mint a Máté Péter-díjas előadó, Molnár Ferenc Caramel; Tari Annamária pszichológus valamint Dr. Csermely Gyula, szülész-nőgyógyász. A vendégekkel Jakupcsek Gabriella beszélgetett.
 
Elsőként az elvágyódásról esett szó.
 
Sok ember fél életében a komoly, akár a mindennapjait megváltoztató döntésektől, és így bent ragad a passzivitásban. Sokan vannak azok is, akik egész életüket képesek végigszorongani, mintsem hogy változtassanak. Ha valaki mégis képes és bátor, hogy újrakezdje életét az az erő jele- hangsúlyozta Tari Annamária.
 
Szó esett az anyaság, felelős szülői szerep kérdése mellett a fájdalom, az élethosszig tartó betegség elviseléséről is.
 
Amikor a pácienst döntési helyzetbe hozzuk orvosként, akkor az ő ereje is fontos tényezővé válik a gyógyulás, a betegség kezelése szempontjából- emelte ki Dr. Csermely Gyula, szülés-nőgyógyász.
 
Természetesen a karrierválság és a függőség témája – mint a mai ember életének nagy kihívása - sem maradhatott ki az est témái közül.
 
A megszégyenüléstől félve sokan nem merik felvállalni függőségüket, problémáikat. A mi felelősségünk is, hogy olyan környezetet alakítsunk ki, amikor könnyebb a beismerés- fogalmazott Molnár Ferenc Caramel.
 
A beszélgetést követően a kihívásaikat és újrakezdésüket bátran vállaló nők elismerése következett.  Mind az öt hölgy egy-egy olyan tárgyi eszközben részesült, amely színesebbé, élménydúsabbá teszi életüket, ezzel is hozzájárulva mindennapjaik még boldogabbá tételéhez. A Richter Főnix Közösség keretében bemutatott szereplők története visszanézhető a Richter a Nőkért Facebook-oldalon valamint a www.richteranokert.hu/fonix honlapon is.
 

A Te történeted
 
Példamutatásra, sikertörténetekre mindig szükség van. A Richter Főnix Közösség keresi azokat a személyeket, akik az idén bemutatott hölgyekhez hasonlóan komoly mélypontot éltek át, ebből felállva újrakezdték életüket. A történetüket nyilvánosság előtt is bátran vállaló személyek még június 15-ig jelentkezhetnek a www.richteranokert.hu/fonix honlapon.

Kommentek