Fenntartható jövőkép/p/

A Richter Anna Díj első évadának sikerét, és a számos innovatív beérkező pályázatot látva a Richter Gedeon Nyrt. számára nem volt kérdés, hogy újra meghirdeti-e egyedülálló pályázatát. A Díjra idén is több száz projektet neveztek az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területén fejleszteni vágyó lelkes csapatok.

A meghirdetett négy kategória győzteseit a zsűri választja ki, de


március 8-ig a


www.richterannadij.hu


oldalon


elindult szavazással a közönségdíj sorsa a voksolók kezében van.


A projekteket bemutató videók és a pályázatokat bemutató anyagok elérhetők a fenti honlapon, ugyanakkor a következő hetekben részletesen is bemutatjuk az egyes kategóriákat, és a döntőbe jutott csapatokat.
 

Pedagógus kategória:


Fenntartható jövőkép/p/


 


Szemét nem létezik, csak hulladék, aminek még nincs kitalálva az új élete! Ez az egyik ars poetica-ja a drámapedagógusból, természetfilmesekből, kreatív környezetvédőkből álló csapatnak.
Az újrahasznosítás mellett a fogyasztás mérséklésére, az erőforrások kapacitásának véges mivoltára szeretnék irányítani a fogékony iskolások figyelmét. Lelkesedésüknél már csak elszántságuk nagyobb, nem kevesebbet terveznek, mint eljutni az ország minden felső tagozatosához.
Ehhez készülnek forgatni öt mozgalmas és lebilincselő animációs kisfilmet, ami különleges megoldásaival magával ragadja a 10-14 éves korosztályt. Mi sem természetesebb, hogy a filmek is mind újrahasznosított tárgyak bevonásával mutatják majd be a műanyag, fém, textil, üveg és a papír keletkezésének és életciklusának útját.
Az erre fejlesztett honlapról letölthető filmekhez oktatási segédanyagok készülnek, hogy minden pedagógus kellő szakmai háttérrel rendelkezzen élményalapú, interaktív környezetismereti órái megtartásához. A sokféleképpen feldolgozható filmek minden más természettudományi órához, vagy akár osztályfőnöki órákhoz is szuper alapul szolgálnak. A vizuális élmények és a drámapedagógia módszere együtt azt a hatást kívánják elérni, hogy a gyerekekben külső motiváció helyett belső hangként szülessen meg a klímaválság kérdéseire adható jó válasz: a tudatos döntés a mértékletes fogyasztás, újrahasznosítás, az erőforrások kímélése mellett.
Eljött az idő a cselekvésre!

Kommentek