Elrajtolt az Richter Egészségváros őszi programsorozata – Több, mint 5, 366 millió forint gyűlt össze Gyulán

Nagy érdeklődés kísérte a Richter Egészségváros gyulai rendezvényét. Az eseményt indító reggeli egészségsétán több, mint 230-an vettek részt. A békésiek lelkesedése nap közben sem csökkent, az ingyenes szűréseken rendre sorok álltak, az előadások és tanácsadások sátrai pedig folyamatosan megteltek. A gyulaiak aktivitásukkal nem csak saját egészségükért, hanem kórházukért is tettek. A Richter által felajánlott 2 milliós alapadomány ugyanis a helyiek lelkesedésének köszönhetően a nap végére több, mint 5,366 millió forintra nőtt. Az összegyűlt összegből gyermekek kezelését segítő eszközök beszerzését tervezi a Békés Megyei Központi Kórház.

Hosszú várakozás, pénz, nehezen összeegyeztethető helyszín és idő. Legtöbbször elsőre ez jut eszükbe az embereknek a szűrésekről. Pedig egyes betegségek esetében a mihamarabbi diagnosztizálás a kezelés eredményességét is befolyásolhatja. A Richter Gedeon Nyrt. által 9 éve indított Egészségváros program egyik legnagyobb előnye, hogy egy helyen, egyszerre több fontos szűrővizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők, ráadásul nemcsak lakhelyükhöz közel, hanem ingyenesen is.
 
„Az eltelt évek tapasztalata azt mutatja, ha megteremtjük a lehetőséget az emberek számára, akkor valóban élnek is ezzel. Mi a Richternél hiszünk abban, hogy fontos hogy olyan feladatokat is ellássunk, amelyek valós hozzáadott értéket jelentenek az emberek, a betegek számára” - fogalmazott Beke Zsuzsa, kormányzati kapcsolatok és PR-vezető.
 
A Richter Egészségváros szeptember 16-án Gyulán a Világóra-korzón reggel 9:00-17:00-ig várta az egészségükért és kórházukért tenni vágyókat. Az egész napos rendezvény az egészségsétával indult, amelyen több, mint 230 vettek részt. Az esemény nagyszínpadán fellépések váltották egymást, míg a több, mint 30 helyszíni sátorban előadások, tanácsadások és szűrések várták az érdeklődőket. Nagy volt az igény a csontritkulás-vizsgálat iránt, melyen közel 200-an vettek részt. Ennél is népszerűbb volt a koleszterinmérés melyre mintegy 400-an jelentkeztek be. Szintén hosszú sorok álltak a vérnyomás, a szív- és érrendszeri kockázat, illetve a vércukorszint mérésénél. A Richter a Nőkért és az Agora sátorban a gyermeknevelés kérdéseiről, a 45 év feletti újrakezdésről, vagy éppen a test és a lélek összhangjáról szóló előadások várták a hallgatóságot.
 
Az egészségtudatos életmódnak fontos eleme a mozgás is. A Richter Egészségváros eseményre kilátogatók BMI- és testzsírmérésen is részt vehettek, valamint a leglelkesebbek még együtt is tornázhattak Katus Attilával. A gyulaiak aktivitásának a nap végére meglett az eredménye, hiszen a részvételükkel nem csak saját egészségükért, hanem kórházukért is tettek. Minden egyes tanácsadásért, előadásért és szűrővizsgálatért 300 forintnak megfelelő adománypont járt. Az így összegyűlt összeg révén a Richter által felajánlott 2 milliós alapadomány a rendezvény végére több, mint 5,366 millió forintra nőtt.
 
Dr. Becsei László főigazgató úr mindenkinek megköszönte a részvételt és a lebonyolításban nyújtott munkát. A Békés Megyei Központi Kórház vezetője szerint nagyon nemes célért folyt a gyűjtés, ezért különösen is nagy öröm a végső eredmény.
 
Az összegyűlt összegből gyermekek kezelését segítő eszközök beszerzését tervezi a Békés Megyei Központi Kórház.

Kommentek