“Egy másodperc alatt minden megváltozhat”

2019-ben újabb három erős nőt ismerhettünk meg a Richter Főnix Közösség által. Az Ő újrakezdésük erőt ad másoknak, és lehet, hogy a te történetednek is itt a helye!

Keresztesné Sándor Katalin szembenézett a stroke-kal. És bármennyire nehéz is volt újra meg újra beszélnie erről, a nyilvánosság elé állt és mi csodáljuk ezért.
 


"Nagyon személyes a történetem ,amit megosztok számomra idegen emberekkel is. De úgy éreztem, hogy meg kell tennem, mert én valóban megéltem a testi, lelki fájdalmakat, és szerettem volna megkönnyíteni az embertársaim életét a tapasztalataimmal. Akartam, hogy aki megküzdött a strokkal tudja, hogy nincs egyedül és megérkezik a gyógyulás is.
Nem voltam felkészülve lelkileg arra, hogy szinte újra átéltem mindazt a sok borzalmat amin keresztül mentem... de ha bárkinek is tudok segíteni, akkor már megérte.
 
Évekig nem tudtam beszélni a betegségemről , ami nagy gond volt számomra . Meg kellett tanulnom kezelni ,együtt élni vele. Ha nyíltan beszélünk róla, sokkal több segítséget kapunk!
A strok be tudja zárni az elmét a testbe. Amikor nem tudtam elmondani a gondolataimat a másik embernek, amikor ott volt a nyelvemen, de nem jut eszembe, az feldühített, és naponta többször is üvölteni tudtam volna . Ezt az állapotot a környezetünk nem tudja kezelni,  azt sem tudják, hogy belül mi zajlik le bennünk. Erről beszélni kell, nyíltan!
A hozzátartozók akkor tudnak hatékonyan segíteni, ha tájékozottabbak erről a betegségről .
 
Az őj életem pedig új kihívásokat is hozott. Például a festést.
A művészettől sokkal többet kaptam mint azt bármikor is gondoltam volna. Teljesen kikapcsol. Amikor festek  nem pörögnek a gondolataim, valóban terápia. Kaptam egy üres vásznat az élettől, megy egy ecsetet, és olyan életet kapok, amilyen képet festek!
 
Megtanultam értékelni az egészséget, és mindazt amim van, hiszen az életünk folyamatosan változik. Egy másodperc alatt minden megváltozhat.
De nyitott vagyok a változásokra, és szerintem jó úton járok.  Jól érzem magam!
Sokkal türelmesebb vagyok, megértőbb, már másként látom az életet .
 
A Rihter Főnix kezdeményezése nemes célt szolgál ,hiszen több millió embernek nyújt segítséget azáltal, hogy nyilvánosságot biztosít az újrakezdések bemutatásával. Aki úgy érzi, ossza meg bátran a történetét, hiszen példa lehet mindannyiunk előtt.
Nagyon nagy megtiszteltetés Főnixnek lenni!"
 
A Te életedben is előfordult már, hogy erőn felül kellett teljesítened, hogy egy mélypontról felállj? Ha szívesen beszélnél róla, másokat biztatva ezzel az újrakezdésre – jelentkezz és írd meg a történeted június 15-ig. 
A beérkezett sorstörténetekből a Richter Főnix Közösség védnöke segítségével választjuk ki a bemutatásra kerülő főnixeket. 
 

https://www.richteranokert.hu/fonix

Kommentek