Egészségkert

A Richter Anna Díj első évadának sikerét, és a számos innovatív beérkező pályázatot látva a Richter Gedeon Nyrt. számára nem volt kérdés, hogy újra meghirdeti-e egyedülálló pályázatát. A Díjra idén is több száz projektet neveztek az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területén fejleszteni vágyó lelkes csapatok.

A meghirdetett négy kategória győzteseit a zsűri választja ki, de


március 8-ig a


www.richterannadij.hu


oldalon


elindult szavazással a közönségdíj sorsa a voksolók kezében van.


A projekteket bemutató videók és a pályázatokat bemutató anyagok elérhetők a fenti honlapon, ugyanakkor a következő hetekben részletesen is bemutatjuk az egyes kategóriákat, és a döntőbe jutott csapatokat.
 

Orvos kategória:


Egészségkert


 


Számos kutatás bizonyítja, hogy a gyógyuláshoz a modern orvostudomány és a gyógyszerek mellett hatalmas szükség van a test és a lélek feltöltődésére is. A kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház csapata csodálatos gyógyító kertet álmodott meg az intézmény területén található 3000 négyzetméteres jelenleg kihasználatlan parkra. A kert, a növényzet gyógyító, pszichikai, esztétikai kedvező hatásait ma már mindenki elismeri. Tudjuk, hogy a gyógyulás folyamatai nehezebben mennek végbe a természettől elidegenedett környezetben. A gyógyító kert és terápiás táj jótékony hatása abban áll, hogy az ember jólléte a kertben aktívan vagy passzívan eltöltött idővel arányosan javul. A kert fő elemei a végtelen jelet ábrázoló gyalogló-ösvény, a labirintus, pihenő részek lesznek. A színpompás, illatos virágok mellett pergolával körülvett padok biztosítják majd a betegek és hozzátartozóik számára azt az intim teret, ahol a látogatási időben kicsit félrevonulhatnak. A betegek mellett a kert a kórházban dolgozók számára is felüdülést jelent majd, ha egy kis szünetet tartanának a folyamatos megterhelő munka közben, vagy letennék a munkaidő alatt szerzett nehézségeket, mielőtt hazamennek családjukhoz.

Kommentek