Beszélgetés a Richter Aranyanyu díjazottjaival: Rogus Piroska

A Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa immár hatodik alkalommal hirdeti meg a Richter Aranyanyu Díjat. Kezdetét vette az idei program jelölési szakasza, június 5-ig bárki ajánlhat â??hősöketâ?. Míg várjuk a jelöléseiteket (orvos, pedagógus, egészségügyi és szociális területen dolgozó nő kategóriában), addig is, ösztönzőleg a tavalyi év díjazottjai mesélnek.

 

Van olyan pedagógus, aki meghatározó az életedben? Vagy a gyermekedében? Van olyan orvos vagy egészségügyi dolgozó, aki emberségből, szeretetből olyat tett értetek, ami talán másnak nem tűnik fel, de nektek kinyitotta a világot, megváltoztatta az életeteket? Ismersz olyan szociális szférában dolgozó nőt, aki szakmai felkészültségén túl kivételes empátiájával is segíti a hozzá fordulókat?

Most, egy év távlatából újra bemutatjuk a tavalyi díjazottakat. Amellett, hogy szeretnénk hozzátok, az olvasóinkhoz közelebb hozni ezeket a rendkívüli nőket, arra ösztönöznénk Titeket, hogy ne habozzatok, jelöljetek a www.aranyanyu.hu oldalon, ha a sors már utatokba sodort olyan személyt, aki nélkül most nem ott tartanátok, ahol!

A jelöléssel megköszönhetitek neki a fáradozását, a szakmai segítségnyújtását, az empátiáját, a jóságát.

Mert mindenkinek van legalább egy Aranyanyuja!

Rogus Piroska

Rogus Piroska neve egybeforrt a győri Petz Aladár Kórházzal. Kislány kora óta hatalmas elhivatottsággal kikövezett egyenes út vezette őt az egészségügybe. Tizenhat éves kora óta, immár harminc éve a kórház a második otthona.

Folyamatosan képezte magát, kisnővérből mára a Sürgősségi Osztály osztályvezető főnővér helyetteseként végzi munkáját. Az osztályon dolgozó minden munkatársa tűzbe menne Piroskáért, aki szíve-lelke, motorja a csapatnak, mindig mindenben számíthatnak rá.

Napi 24 órában elérik, ha csak ő tudja a választ éjszaka is hívhatják, de azt is megérti, ha valaki magánéleti ügyei intézése miatt késik. Ilyenkor ő az, aki beugrik bárki helyett, hogy minden gördülékenyen haladjon a betegek körül.

Piroska személyes ügyének tekinti, hogy abban az időszakban, amíg a betegek a kórházba kényszerülnek, megkönnyítse számukra az ott tartózkodást.

-Milyen változásokat hozott az életében ez a jelölés és elismerés?

Sok nagyszerű embert ismerhettem meg. A Richter Aranyanyu díj alapítóit, stábtagokat, jelölteket és nyerteseket. Magánéletemben is érezhető az ismertség, de szerintem mindenki a maga módján egyszerű és megismételhetetlen. Nekem szerencsém van, hogy a kollégáim ezzel a nagyszerű életre szóló dologgal leptek meg.

-Egy év távlatából mit jelent Ön számára a díj?

Vissza igazolást, hogy amit teszek, az talán mégis jó.

Mi történt Önnel az elmúlt évben?

Az elmúlt év büszkesége az alapítványunk, amit kolléganőmmel Kövecses Henivel nagy nehézségek árán, de sikeresen létre hoztuk. Fő alapítónknak, az Innovatív Special Transport Kft- nek tartozunk nagy köszönettel. Sikeres támogatóink is lassan, de biztosan kopogtatnak, ezzel örömet szerezve a dolgozóknak és a betegeinknek. Remélem nem hagy el bennünket a jó szerencse.

Emellett Zsófi lányom sikeresen veszi az akadályokat a pécsi orvosi egyetemen, önálló életét irányítja és megoldja a nehézségeit messze a családi fészektől. Párommal nagyon büszkék vagyunk rá!

-Mit gondol, miért jó Aranyanyunak lenni, és miért jó, hogy létezik egy ilyen díj?

Talán ezért a gratulációért amit egy tanárnőtől kaptam:

„Kedves Piroska!

Talán emlékszik arra, amikor a főiskolai órákon arról (is) beszélgettünk, hogy kitől várjunk/várhatunk elismerést... 1. A családból származó dicséret, egyrészt elvárható, másrészt kissé mindig elfogult, mert érzelmekre épül... 2. A betegektől származó elismerés nem szakmai jellegű - mivel laikusoktól származik - főleg kommunikációra épül! (Ha aranyos és sokat beszélget - akkor jó ápoló - ha kevésbé beszélgetős - akkor nem jó ápoló.... - tudjuk, hogy a kettő nincs mindig egyenes arányban !!!) 3. A főnök dicsérete - gyakran csak részleges információkon alapul - hiszen nincs mindig jelen.... 4. A MUNKATÁRS elismerése az igazi dicséret, mert attól származik, akivel éjjel-nappal együtt dolgozunk, aki a legjobban ismeri a munkánkat, az erényeinket, azokat a dolgokat amiben a legjobbak vagyunk, de a gyarlóságainkat és hibáinkat is..... HA a munkatársak kezdeményezik a kitüntetést az a legmagasabb szintű elismerés, amit egy ÁPOLÓ csak kaphat!! Szívből gratulálok, mert megérdemelte!!! Szeretettel Zborovjánné”

-Több Aranyanyu mesélt arról, hogy egy különleges közösség tagjává vált ezzel az elismeréssel. Ön tud esetleg személyes példát hozni arra, hogy hogyan kapcsolódott össze a többi jelölttel és díjazottal?

Saját munkahelyemen megismerhettem a 2011-es év, egészségügyi szakdolgozó kategória zsűri díjasát. Nagy a kórházunk mindenkit nem ismerhetünk, bár előtte a díjról sem hallottam.

Az idén részt vettem már egy klubos össze jövetelen, nagyon klassz volt. Remélem sokszor lesz még az idén, mert a várakozás az összejövetelre, megint a gyerekkoromra emlékeztet.

-Lenne olyan ember, akit Ön is jelölne a díjra?

Igen, túl sok is.

-Mi az, ami a legnagyobb örömet okozza Önnek a munkájában?

Munkámban a legnagyobb öröm, ha a csapat jókedvű, ha mosolyognak és egymást ugratva csintalankodnak. Ha részt vesznek a közös programokba, nem csak akkor ha baj van. Jó, ha azt érzik, hogy mindig akad aki segít vagy összefogja a csapatot.

-Mi az, ami kikapcsolja Önt a munkáján kívül?

Kirándulás, túrázás családdal és barátokkal.

Szeretek csak úgy lustálkodni, semmit sem tenni, nem gondolkodni, csak az otthon csendjében lenni.

Kommentek