Beszélgetés a Richter Aranyanyu díjazottjaival: Oláh Éva

Ötödik éve követhetjük állandó figyelemmel Rácz Zsuzsa író és a Richter Gedeon Nyrt. közös, nőket érintő, értük szóló Richter Aranyanyu díjat. Szeptember 15-ig bárki ajánlhat â??hősöketâ?. Míg várjuk a jelöléseiteket - orvos, pedagógus, egészségügyi és szociális területen dolgozó nők - addig is, ösztönzőleg a tavalyi év díjazottjai mesélnek.
 

A Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa immár ötödik alkalommal hirdeti meg a Richter Aranyanyu Díjat. Most, egy év távlatából újra bemutatjuk a tavalyi díjazottakat. Amellett, hogy szeretnénk hozzátok, az olvasóinkhoz közelebb hozni ezeket a rendkívüli nőket, arra ösztönöznénk Titeket, hogy ne habozzatok, jelöljetek a www.aranyanyu.hu oldalon, ha a sors már utatokba sodort olyan személyt, aki nélkül most nem ott tartanátok, ahol!

A jelöléssel megköszönhetitek neki a fáradozását, a szakmai segítségnyújtását, az empátiáját, a jóságát. Mert mindenkinek van legalább egy Aranyanyuja!

 

Oláh Éva

2014 - nővér - közönségdíj

 

Éva Kistarcsán, a Flór Ferenc Kórház neurológia osztályának nővére. Fiatalon elveszített édesanyja emlékének tiszteletére fogadta meg, hogy elvégzi az iskolát, azóta folyamatosan képezi magát, jelenleg érettségizni készül. A tanulással példát szeretne mutatni hat gyerekének és tizenhét unokájának arra, hogy kitartással elérhetik céljaikat. Származása miatt mindig, mindenhol hátránnyal indult és többszörösen kellett bizonyítania, hogy elfogadják. Jelenlegi munkahelyén a munkatársak és a betegek egyaránt szeretik. A kórházba rendszeresen visszatérő egyik páciense azért jelölte őt a díjra, mert úgy érzi, az ő odaadó munkája, személyes kisugárzása, végtelen türelme és támogatása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a kórházban töltött nehéz napok elviselhetőbbek legyenek. Éva, akire a betegek földre szállt angyalként tekintenek, mosolyogva köti be az infúziót, mozgatja a nála sokkal nehezebb pácienseket és a lelkileg megterhelő helyzeteket is végtelen türelemmel viseli. Egyetlen vágya, ami egész életét áthatja, megvalósult: segíthet másoknak.

"Egy évvel ezelőtt, már a jelölés hallatán elsírtam magam, olyan jól esett az elismerő gesztus. A rokonaim a nyakamba borultak, a kollégák, barátok és betegek pedig támogattak biztató szavaikkal.

Amikor megnyertem az Aranyanyu díjat, a munkám megbecsülésén kívül az esett a legjobban, hogy a származásom ellenére, ilyen kitüntetésben részesülök. Ráadásul nem csak a munkámat ismerték el, hanem engem is, mint embert, és ebben a díjban ez a legjobb.

A Richter Aranyanyu Díjnak köszönhetően többen megismertek, de én nem változtam. A munkámat ugyanolyan lelkesedéssel végzem, mint eddig, vagyis teljes szívvel. Szerintem ezt másképp nem is lehet."

Kommentek