Beszélgetés a Richter Aranyanyu díjazottjaival: Dr. Mangó Gabriella

Ötödik éve követhetjük állandó figyelemmel Rácz Zsuzsa író és a Richter Gedeon Nyrt. közös, nőket érintő, értük szóló Richter Aranyanyu díjat. Ma még bárki ajánlhat â??hősöketâ? (orvos, pedagógus, egészségügyi és szociális területen dolgozó nőket). Ösztönzésképpen pedig itt van még egy tavalyi Aranyanyu története.

 

A Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa immár ötödik alkalommal hirdeti meg a Richter Aranyanyu Díjat. Most, egy év távlatából újra bemutatjuk a tavalyi díjazottakat. Amellett, hogy szeretnénk hozzátok, az olvasóinkhoz közelebb hozni ezeket a rendkívüli nőket, arra ösztönöznénk Titeket, hogy ne habozzatok, még ma jelöljetek a www.aranyanyu.hu oldalon, ha a sors már utatokba sodort olyan személyt, aki nélkül most nem ott tartanátok, ahol!

A jelöléssel megköszönhetitek neki a fáradozását, a szakmai segítségnyújtását, az empátiáját, a jóságát. Mert mindenkinek van legalább egy Aranyanyuja!

Dr. Mangó Gabriella

2014 – orvosnő - Ridikül Magazin különdíj

Gabriella egy hús-vér energiabomba. Háziorvosként és természetgyógyászként dolgozik Gyöngyösön. Meggyőződése, hogy az embert, mint egészet kell gyógyítani, nem részeire tagoltan, nem egyes szerveire koncentráltan, hanem teljes mivoltában. Hiszi, hogy amikor a hagyományos orvoslás már nem elég, a természetgyógyászat pedig még nem elég, akkor a kettőt ötvözve, összehangoltan kell elérni az egyetlen végcélt: a beteg gyógyulását. Természetgyógyászati rendelőjébe nem csupán az ország különböző szegleteiből, hanem a határokon túlról is érkeznek. Mindenkivel megtalálja a hangot, hangulatos várótermében a várakozó betegek teát szürcsölve „klubfoglalkozást” tartanak, és elmondásuk szerint Gabinál repül az idő, mindegy, mennyit kell várni.

Gabriella a Richter Aranyanyu díjat és a vele járó előnyöket a lehető legsokrétűbben használta ki.

„Az egyetlen vagyok az országban akinek a szobrocskáján egy kis RIDIKÜL van!

Aranyanyunak lenni jó, de ez egy egyszeri elismerés, az igazán különleges dolog az, hogy az Aranyanyuk által képviselt csoportok plusz figyelmet vagy támogatást kapnak az Aranyanyukon keresztül.

Az Aranyanyusággal (vagy a csillagok állásával) szponzorális oldalról nyíltak ki az ajtók számomra, számunkra is.

Ugyan eddig is volt rálátásom a chr betegekre, fogyatékossággal élőkre, de a díj még fogékonyabbá tett, hogy felismerjem azt milyen fontos az öröm, s az adni akarás az egészségesek életében is.

Ezt szorgalmazzuk most a ZOOM Egyesületen belül (2015. február 25-én alapítottuk).”

( A ZOOM Egyesület fő céljai: - a cukorbetegséggel kapcsolatos minél szélesebb körű tájékoztatás - kiszűrt cukorbeteg minél előbbi gondozási rendszerbe való tétele - cukorbetegség szövődményeinek széles körben való propagálása - elsősorban cukorbetegek, de a ZOOM-kiállításon résztvevő valamennyi célcsoportnak adományok gyűjtése - cukorbeteg-gyerekek táboroztatásának segítése, szervezése - közösség-összekovácsoló sportrendezvények szervezése - az emberek egymással való kommunikációjának a segítése

Bővebben: https://www.facebook.com/zoomegyesulet )

Ha pedig a munka és a család mellett marad ideje (mert neki bizony, szinte hihetetlen módon így is marad) verseket ír.

Fecske-bucska verseskötete a Holnap kiadónál fog megjelenni, az illusztrációkat pedig egytől egyig gyerekek álmodtak hozzá. A rajzokból Gyöngyösön már kiállítást is rendeztek.

Kommentek