Beszélgetés a Richter Aranyanyu díjazottjaival: Dr. H. Nagy Katalin

Javában tart az idei program jelölési szakasza. Míg ti azon gondolkodtok, hogy kire hívjátok fel a figyelmet, addig ösztönzőleg, a tavalyi év díjazottjai mesélnek.

 

A Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa immár ötödik alkalommal hirdeti meg a Richter Aranyanyu Díjat.

Most, egy év távlatából újra bemutatjuk a tavalyi díjazottakat. Amellett, hogy szeretnénk hozzátok, az olvasóinkhoz közelebb hozni ezeket a rendkívüli nőket, arra ösztönöznénk Titeket, hogy ne habozzatok, jelöljetek a www.aranyanyu.hu oldalon, ha a sors már utatokba sodort olyan személyt, aki nélkül most nem ott tartanátok, ahol!

A jelöléssel megköszönhetitek neki a fáradozását, a szakmai segítségnyújtását, az empátiáját, a jóságát.

Mert mindenkinek van legalább egy Aranyanyuja!

Dr. H. Nagy Katalin

2014 - orvosnő - közönségdíj

A Békés megyei cukorbeteg gyermekeket nevelő szülők Kati doktor nénire és csapatára, a Hétpettyes Angyalokra egyszerűen csak anyukájukként tekintenek. Angyalaiknak ajánlva szeretetkönyv is készült, melyben szülők és gyermekek írják le diabéteszes történeteiket. Katalin a gyógyításon belül nem könnyű feladatot vállalt magára. Vele találkoznak elsőként azok a szülők, akik látszólag a semmiből egyik pillanatról a másikra az intenzív osztályon találják magukat gyermekükkel.  

 

„A Richter Aranyanyu Díj elnyerését követő hetek, hónapok „eufóriája” után is mind a mai napig érkeznek kedves gratulációk, folyamatos biztatások, melyek erőt adnak a további munkámhoz. Nagyon jóleső érzés volt, hogy a díj elnyerésének híre bekerült mind gyermekgyógyászati, mind hazai, diabetológiai szaklapokba is.

A díj kapcsán én lettem a Békés Megyei hírlap és a Beol.hu olvasóinak szavazata alapján 2014-ben Az év embere Békés megyében. Valamint, ez év szeptemberében közreműködésünkkel elindul a hazai pedagógusképzés fellegvárában, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán, Szarvason, a „Gyermekközösségekben előforduló kórképek felismerése és ellátása” című kurzus, melynek meghatározó része a gyermekkori cukorbetegség.

Már önmagában a jelölés is megtiszteltetés volt, az pedig, hogy el is nyertük a Richter Aranyanyu Díjat, visszajelzés mind a gondozó csapat, mind a magam számára, hogy jó úton járunk, támaszt jelentünk a betegeinknek, szüleiknek. Számunkra ez az elismerés egyben azoknak a köszönetét és szeretetét is jelképezi, akiken segítettünk. 

A díj révén országszerte ismertté váltak a Hétpettyes Angyalok. Ezt a megtisztelő nevet kaptuk gondozottjainktól és ezen a címen íródott számunkra hálájuk jeleként egy szeretet könyv. Munkánkkal szeretnénk elérni, hogy egyre több figyelem irányuljon a gyermekkori cukorbetegségre. Ha ismertebbé vállnak a tünetek, nagyban segíti a cukorbetegség okozta félelem enyhítését, a betegség időben történő felismerését. 

Remek dolog, hogy létezik egy ilyen elismerés, hiszen már magának a szónak a jelentése is a hála és a köszönet. A díj, a mi esetünkben a kis betegeink - vagy ahogy mondani szoktuk a kis hőseink -, az őket nevelő családok és a gondozó csapat között kialakult láthatatlan kapocs, a segítségre szorulók, és azt megkapók köszönetének, hálájának, szeretetének jelképe. 

A díj révén bekerülhettem az Aranyanyu klubba is és bár személyesen csak keveseket ismerek a közösség tagjai közül, érdeklődésük a gyermekdiabetológia és egyáltalán a gyermekegészségügy iránt -akár személyes indíttatásból is- arra enged következtetni, hogy mindig lesz megbeszélendő témánk egy-egy találkozónk során.”

 

Kommentek