Beszélgetés a Richter Aranyanyu díjazottjaival: Dr. Csoma Zsanett

Ötödik éve követhetjük állandó figyelemmel Rácz Zsuzsa író és a Richter Gedeon Nyrt. közös, nőket érintő, értük szóló Richter Aranyanyu Díjat.

 

Már kezdetét vette az idei program jelölési szakasza, szeptember 15-ig bárki ajánlhat „hősöket”. Míg várjuk a jelöléseiteket - orvos, pedagógus, egészségügyi és szociális területen dolgozó nők - addig is, ösztönzőleg a tavalyi év díjazottjai mesélnek.

A Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa immár ötödik alkalommal hirdeti meg a Richter Aranyanyu Díjat.

Most, egy év távlatából újra bemutatjuk a tavalyi díjazottakat. Amellett, hogy szeretnénk hozzátok, az olvasóinkhoz közelebb hozni ezeket a rendkívüli nőket, arra ösztönöznénk Titeket, hogy ne habozzatok, jelöljetek a www.aranyanyu.hu oldalon, ha a sors már utatokba sodort olyan személyt, aki nélkül most nem ott tartanátok, ahol!

A jelöléssel megköszönhetitek neki a fáradozását, a szakmai segítségnyújtását, az empátiáját, a jóságát.

Mert mindenkinek van legalább egy Aranyanyuja!

Dr. Csoma Zsanett

2014 - orvosnő - zsűridíj

A Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati Klinikájának gyermekbőrgyógyásza a gyógyítás mellett sok egyéb tevékenységet végez: orvostanhallgatókat és gyógyszerészhallgatókat tanít, bőrgyógyászat gyakorlatot vezet, és aktívan részt vesz az egyetem tudományos kutatásaiban is. A gyermekbőrgyógyászat iránti elköteleződésében a gyerekek szeretete pont annyira szerepet játszott, mint a területben rejlő izgalmas kutatási lehetőségek. Harmadik gyermeke, Zsigmond koraszülött babaként látta meg a napvilágot, ez a személyes érintettség motiválta abban, hogy bőrgyógyászként bekapcsolódjon az újszülöttek ellátásába.

 

„Az elmúlt 8 hónapban leginkább rengeteg munkával telnek a napok. A díj révén a kollégáimmal végzett munkám nagyobb nyilvánosságot kapott, azt gondolom, lényegesen közelebb kerültem, mint a betegekhez, mind a szakma képviselőihez. Ez év májusában a Korábban Érkeztem Alapítvány és a szegedi Bőrgyógyászati Klinika támogatásával sikerült megszervezzem az első olyan országos kongresszust, amely az újszülöttek bőrgyógyászati problémáival foglalkozott. Az Európában is egyedülálló rendezvényen a szakmai kiemelkedő képviselői tartottak remek tudományos előadásokat. Az utóbbi időben számos az újszülöttek, koraszülöttek bőrgyógyászati problémáival, a bőrápolással foglalkozó tudományos közleményünk jelent meg mind hazai, mind nemzetközi szaklapokban, emellett kollégáimmal rengeteg előadást tartottunk.   A Richter Aranyanyu Díj nagy erkölcsi elismerést hozott számomra. Mindenképpen megerősít abban, hogy tovább kell folytassam a munkámat. Megtiszteltetés és kitüntetés az Aranyanyuság. Ezzel a díjjal elismerték a szakmai életemet és a társadalmi tevékenységemet is, amelyek természetesen nagyon szorosan összekapcsolódnak a magánéletemmel. A saját életemből, harcaimból, a rám szabott feladatokból származó motívumok mind-mind meghatározó részét adják mindennapi munkámnak, a kisgyermekek gyógyításának.   A Richter Aranyanyu díjjal rendelkező nők valamennyien kiemelkedő tevékenységet mondhatnak magukénak. Szép és megtisztelő ehhez a társasághoz csatlakozni. Közülük különleges kapcsolat fűz kolléganőmhöz, Dr. Kelemen Edithez, aki hozzám hasonlóan pici babák gyógyításával foglalkozik.”

Kommentek