Bátor nők beszélnek nehézségekről és példamutató újrakezdésekről

Fájdalom, függőség, gyermekünk betegsége, stressz. Mind-mind olyan nehézség, amely bármelyikünk életében előfordulhat, beszélni mégis nehezen tudunk róla.

Ennek oka lehet félelem, önbizalom hiánya vagy társadalmi megbélyegzés. Sokan élnek ugyanakkor köztünk, akik nemcsak megélték ezeket a kihívásokat, de tudtak kellően bátrak és erősek lenni ahhoz, hogy változtassanak életükön. A Richter Gedeon Nyrt. legújabb nőket érintő programja, a Richter Főnix Közösség olyan példamutató újrakezdéseket mutat be, amelyekből sokan erőt meríthetnek. A kezdeményezés megvalósításában közreműködő alkotóként részt vesz Jakupcsek Gabriella, ismert tévés személyiség, védnökként pedig Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, paralimpiai bajnok vívó.


Ahogy a nők gondoskodnak a világról, a Richter úgy gondoskodik a nőkről - hangzik a magyar gyógyszeripari vállalat Richter a Nőkért elnevezésű programjának mottója. Az évek óta sikeres kezdeményezés idén egy új projekttel, a Richter Főnix Közösséggel bővült.
 
„A Richter számára fontosak a nők. Értékeljük és becsüljük őket. A Richter a Nőkért program keretében a nők számára minden életkorban szeretnénk valami értékeset és fontosat adni. Bízunk benne, hogy a főnixtörténetek majd olyan inspirációt jelentenek számukra, amelyek bátorságot és motivációt adnak nemcsak az újrakezdésben, de az egyszerű hétköznapokban is - hangsúlyozta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.
 
A program kidolgozásában és megvalósításában közreműködő  alkotóként jelentős szerepet vállalt Jakupcsek Gabriella, ismert tévés személyiség is.
„Hiszem, hogy egy hajóban evezünk. Hiszem, hogy azokból az őszinte és emberi történetekből, amiket megmutatunk, sokan erőt meríthetnek majd. Úgy gondolom, hogy merni kell beszélni az életünk nehézségeiről, a gyógyulás, újrakezdés fontos kiindulási pontja ez”- véli Jakupcsek Gabriella.
 
A Richter Főnix Közösség védnöke Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, paralimpiai bajnok vívó, aki saját maga is egy igazi – és nem utolsó sorban igen sikeres – újrakezdő.
„Egyértelmű volt számomra, hogy elfogadom a Richter Főnix Közösség védnökségét. Elismerem az olyan bátor és erős nőket, akik hozzám hasonlóan felálltak a mélypontról. Fontos, hogy biztassuk azokat a nőket, akik mernek és akarnak is változtatni sorsukon” – tette hozzá Szekeres Pál.
 


 
A Richter a Nőkért Facebook-oldalon öt bátor nő példamutató főnixtörténetét mutatjuk be. Ezen a közösségi média oldalon nemcsak videók, de a Richter Főnix Közösségről szóló interjúk is elérhetők.
 
http://www.richteranokert.hu/fonix

Kommentek