Az Újrakezdés napját ünnepelték a Városligetben

Augusztus 27-én a Richter Főnix Közösség bátor, inspiráló hölgytagjaival közösen ünnepelhettük meg az Újrakezdés reményt adó lehetőségét a Városligeti Műjégpályán. Jakupcsek Gabriella a program közreműködő alkotója volt az esemény háziasszonya, mellette Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője, valamint Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes és paralimpiai bajnok vívó, a Richter Főnix Közösség védnöke is köszöntötte a Főnixeket.

Szekeres Pál az egyetlen olyan ember a világon, akinek sikerült olimpiai és paralimpiai játékokon is érmet szereznie. Az ikonikus sportember, a Richter Főnix Közösség védnöke elismeri azokat a bátor nőket, akik hozzá hasonlóan felálltak a mélypontról, és így biztat:
„Nagyon fontos, hogy a cél, amit kitűzünk magunk elé, reális legyen. Az első év biztosan nehéz, de megéri az a belefektetett energia.”
 
Mindannyiunk életében bekövetkezhet egy mélypont, ahol át kell gondolnunk addigi életünket, és változtatásra, továbblépésre kényszerülünk. A Richter Főnix Közösség egyik célja megmutatni, hogy az élet mélypontjairól is van kiút, mindig meg lehet találni az ösvényt egy új és teljesebb élet felé. „A Richter Főnix Közösség legfontosabb üzenete, hogy mindig van újrakezdés. Ez a program újrakezdőket, pozitív példákat mutat, amelyek bárki által követhető minták, legyenek akár nehéz vagy kevésbé nehéz élethelyzetben. ” – vallja Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.
 
A Richter Főnix Közösség alapítói által megálmodott Újrakezdés napján éppen ezért egy egyedülálló és izgalmas programmal készültek a szervezők, melyen a résztvevők interaktív eszközök segítségével közösségi élményként élhették meg az újrakezdés és az elengedés felszabadító érzését.
 
Az eseményen megismerhettük személyesen is az idei évad Főnixeit: Réder Tímeát, Sárosdy Zsuzsannát és Sarkadi Krisztinát, valamint inspiráló élettörténeteiket, továbbá a Főnixek tolmácsolásában számos módszert arra, hogyan fordítható pozitív életenergiává szinte bármilyen nehéz helyzet.
 
Meglepetéssel is készültek az Alkotók, hiszen az eseményen hangzott el először az Újrakezdés Himnusza, amely kifejezetten a Richter Főnix Közösség bátor hölgytagjai tiszteletére született. A dal megalkotói ezzel az énekkel a Főnixek emberfeletti teljesítményét, bátorságát és életútját szeretnék elismerni, és megköszönni, hogy a saját történeteik által mindannyiunknak segítséget nyújtanak és példát mutatnak.
 


Jakupcsek Gabriella, a Közösség társ-alkotója is a továbblépésre ösztönöz: „Nagyon sokszor nem az az erős ember, aki sikeres, hanem aki a kudarcából fel tud állni. De az embereknek el kell odáig jutniuk, hogy ezt fel merjék vállalni. A Főnix Közösségnek is az a célja, hogy tiszteletreméltó emberek legyenek azok, akiket megmutatunk, és ettől nyilvánvalóan a közösség is tisztelni fogja őket. ”
 
Teremtsd újjá magad! – biztat a Richter Gedeon Nyrt. által 2018-ban közösségépítő szándékkal életre hívott Richter Főnix Közösség mottója. Ennek szellemiségében 2020-ban olyan bátor nők küzdelmeit mutatta be, akiknek az élete mélypontra jutott, mégis hittek önmagukban, és saját erejükből talpra álltak. Az alkotók bíznak benne, hogy ezzel a kezdeményezéssel sokan a Főnixek példáiból inspirációt és bátorítást kaphatnak az újrakezdéshez és a továbblépéshez.
 

Kommentek