Anyaként is egyensúlyban

A Richter Anna Díj első évadának sikerét, és a számos innovatív beérkező pályázatot látva a Richter Gedeon Nyrt. számára nem volt kérdés, hogy újra meghirdeti-e egyedülálló pályázatát. A Díjra idén is több száz projektet neveztek az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területén fejleszteni vágyó lelkes csapatok.

A meghirdetett négy kategória győzteseit a zsűri választja ki, de


március 8-ig a


www.richterannadij.hu


oldalon


elindult szavazással a közönségdíj sorsa a voksolók kezében van.


A projekteket bemutató videók és a pályázatokat bemutató anyagok elérhetők a fenti honlapon, ugyanakkor a következő hetekben részletesen is bemutatjuk az egyes kategóriákat, és a döntőbe jutott csapatokat.
 

Gyógyszerész kategória:

Anyaként is egyensúlyban
Egy gyermek érkezése a családban fenekestül felforgatja mindenki életét. Megszületése után minden figyelem a kisbabára összpontosul, és sokszor a családtagok és barátok támogatása mellett is, számos édesanya érez tanácstalanságot az új élethelyzetben. Az internetes cikkek és anyatársak tömegének van véleménye, jó tanácsa a bizonytalanok számára, de a jó szándék mellett a szakmai háttér, a hiteles forrásrendkívül fontos ahhoz, hogy valódi támogatást éljen meg az édesanya. Dr. Boda Eszter gyógyszerész és felkészült csapata dietetikussal, pszichológussal kiegészülve tervez előadássorozatokat megvalósítani az ország három városában. A gyógyszerészi szemlélet és szaktudás szükséges ahhoz, hogy a gyermekbetegségek gyógyszereiről, váratlan helyzetek kezeléséről, szoptatás mellett szedhető gyógyszerekről kapjanak hiteles tájékoztatást az édesanyák. Azonban a csapat átfogóbb segítséget szeretne nyújtani, középpontba helyezve a mentális és fizikai jóllét fontosságát. Mérésekkel, életmódprogramokkal, személyre szabott tanácsadással kívánják megkönnyíteni az utat, hogy a szülés után a nők átalakult testük, megváltozott életük ellenére mielőbb jól érezzék magukat a bőrükben. Akik nem jutnak el az előadásokra, azoknak online fórum biztosítja majd az információt, és természetesen az oldal párbeszédre is lehetőséget ad. A csapat hisz abban, hogy egy nyitott szemléletű, önmagát folyamatosan képző gyógyszerész gyakran a legnagyobb segítség egy kismama életében. És ne feledjük, az elégedett édesanya a biztonság fő záloga a kisbaba számára.

Kommentek