A Richter Főnixek segítségével elkészült az Újrakezdés 10 pontja

Mindannyiunk életében lehetnek olyan fordulópontok, bekövetkezhetnek olyan nem várt események, amik tetteink, cselekedeteink újragondolására, jövőképeink, elképzeléseink újratervezésére kényszerítenek bennünket. A Richter Főnix Közösség által szervezett Újrakezdés Workshopon elkészült, és mindenki által hasznosíthatóan közkinccsé vált az Újrakezdés 10 pontja. A manifesztum segítséget nyújthat mindazoknak, akik hasonló fordulóponthoz érkeztek életükben. 

Az újrakezdéssel való megbirkózási mechanizmusokkal, feldolgozási technikákkal, és az előrelépés lehetőségeivel ma már komoly pszichológiai szakirodalom foglalkozik – az elsajátítás, és a tanulságok leszűrése mégis mindig maradandóbb a való életből vett konkrét példák, történetek, a problémákkal valós személyeken keresztüli találkozás és közös gondolkodás által. 
 
A Richter Főnix Közösség által szervezett Újrakezdés Workshopon ezért egy egyedülálló interaktív műhelymunka során dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus és a Richter Főnixek segítségével a résztvevők létrehozták az Újrakezdés 10 pontját, ami értékes és gyakorlati segítséget jelenthet minden hasonló élethelyzetben lévő ember számára. 
 
A 10 pont összefoglalva arra sarkallja az olvasót, hogy merjen sokszor nehéz döntéseket hozni, és ne féljen újrakezdeni az életét, adott esetben mindezzel másoknak is erőt adni. 
 
„Hisszük, hogy a való életből vett példákon keresztül, valós tapasztalatok útján kikristályosított tanácsok minden újrakezdő életszituációban lévő ember számára hasznos tanulsággal szolgálhatnak” – hangsúlyozta dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus.
 
A 2018 ban – a Richter a Nőkért program elemeként – életre hívott Richter Főnix Közösség egyik célja, hogy a programban bemutatott bátor nők – akik nem csak felálltak egy nehéz helyzetből, hanem beszélni is mertek róla – másokat is inspiráljanak. A program védnöke Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, paralimpiai bajnok vívó, valamint a megvalósításban alkotóként is jelentős szerepet vállalt Jakupcsek Gabriella, ismert tévés személyiség is.
 


Az Újrakezdés 10 pontja:
1. Ha nincs krízis, nincs változás. A trauma valami új kezdete.
2. Vedd észre, hogy segíthetsz azoknak, akik hasonló helyzetben vannak!
3. A trauma nem az én döntésem, de azt, hogy mit kezdek vele már az én döntésem.
4. Vedd észre, hogy a változás új célt, feladatot adhat az életednek!
5. Merj segítséget kérni, ha szükséges, kapcsolódj másokhoz!
6. Vedd észre, hogy mit kell elfogadnod a változás miatt!
7. Higgy önmagadban!
8. Vedd észre, hogy milyen új képességek, lehetőségek nyílnak meg előtted az életben!
9. Ne hagyd, hogy a változástól való félelem megakadályozza a változást!
10. A kihívást fordítsd át lehetőséggé!
 
www.richteranokert.hu/fonix

Kommentek