7D mozi – ma nézd, holnap vedd észre!

A Richter Anna Díj első évadának sikerét, és a számos innovatív beérkező pályázatot látva a Richter Gedeon Nyrt. számára nem volt kérdés, hogy újra meghirdeti-e egyedülálló pályázatát. A Díjra idén is több száz projektet neveztek az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területén fejleszteni vágyó lelkes csapatok.

A meghirdetett négy kategória győzteseit a zsűri választja ki, de


március 8-ig a


www.richterannadij.hu


oldalon


elindult szavazással a közönségdíj sorsa a voksolók kezében van.


A projekteket bemutató videók és a pályázatokat bemutató anyagok elérhetők a fenti honlapon, ugyanakkor a következő hetekben részletesen is bemutatjuk az egyes kategóriákat, és a döntőbe jutott csapatokat.
 

Orvos kategória:


7D mozi – ma nézd, holnap vedd észre!


 


Az 1-es típusú cukorbetegség napjaink egyik legnagyobb figyelmet igénylő krónikus gyermekbetegsége, hazánkban jelenleg közel 4000 gyermek szenved a benne. Számuk az elmúlt évtizedekben megháromszorozódott, a diabétesz évente több, mint 300 gyereknél kerül felismerésre. Diagnosztizálása és kezelése életfontosságú. Jelen tudásunk szerint életre szóló, ugyanakkor fájdalmas, időigényes, nagy önfegyelmet és kiegyensúlyozott életvezetést követel. A kezelés mellett rendkívül fontos a befogadó, odafigyelő környezet, hiszen a diabéteszes gyerekek is életük nagy részét közösségben töltik. A betegség felismerésével és kezelésével kapcsolatban kíván ismereteket terjeszteni a Békés Megyei Központi Kórház Gyermekdiabétesz centrumát létrehozó és vezető főorvosából, orvosokból, dietetikusból, pedagógusból és érintett szülőből álló csapat. Mindezt a mozi varázsára építő szuper ötlettel, a 7D mozival kívánják megvalósítani, ahol egy egy dimenzió jelképezi az 1-es típusú cukorbetegség legfőbb ismérveit. Az élményszerzés mögé bújtatott, észrevétlenül megszerzett gyakorlati tudás pozitív hatással lehet az érintett családok, pedagógusok, valamint az egész társadalomra. A csapat nem várja meg a közösségek jelentkezését, hanem személyes megkeresésekkel házhoz viszik az élményt. A cukorbetegségről készülő mozifilmmel, az érzékszervekre ható élményekkel gyökeresen új utakra léphetünk a gyermekdiabétesz oktatásban, és a 7D moziba belépve minden értelemben új szemüvegen keresztül tekintünk majd a cukorbetegek világára.

Kommentek