12 óra

A Richter Anna Díj első évadának sikerét, és a számos innovatív beérkező pályázatot látva a Richter Gedeon Nyrt. számára nem volt kérdés, hogy újra meghirdeti-e egyedülálló pályázatát. A Díjra idén is több száz projektet neveztek az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területén fejleszteni vágyó lelkes csapatok.

A meghirdetett négy kategória győzteseit a zsűri választja ki, de


március 8-ig a


www.richterannadij.hu


oldalon


elindult szavazással a közönségdíj sorsa a voksolók kezében van.


A projekteket bemutató videók és a pályázatokat bemutató anyagok elérhetők a fenti honlapon, ugyanakkor a következő hetekben részletesen is bemutatjuk az egyes kategóriákat, és a döntőbe jutott csapatokat.
 

Egészségügyi szakdolgozó kategória:


12 óraA sürgősségi betegellátás különleges profizmust, pontosságot igénylő feladat, az életmentés művészeinek összehangolt munkafolyamatai, összpontosítása nélkül a súlyos állapotban kórházba szállított betegek túlélési esélyei csekélyek lennének. Baji Anikó Katalin sürgősségi triázs és egészségügyi médiakommunikációs szakemberként 2011-ben elhatározta, hogy munkája mellett a napjainkban igen gyakran előforduló stroke ellátásával, a stroke-kal érintett betegek testi-lelki állapotával szeretne behatóbban foglalkozni. Az agyi infarktussal, vagy agyvérzéssel sújtott páciensek különlegesen nehéz helyzetben vannak, hiszen az igen változatos tünetek között előfordul a látás, hallás, vagy a beszédkészség teljes elvesztése, a mozgáskoordináció zavara, sőt a mozgásképtelenség is. Anikó azt vallja, hogy ebben az abszolút kiszolgáltatott helyzetben is a gyógyítás sikerességének egyik kulcsa a megfelelő kommunikáció. A beteg tájékoztatása és visszajelzéseinek értelmezése bármilyen nehéz feladat is, nem lehetetlen, kellő szaktudással és kreativitással az ellátást végző szakszemélyzet képes lehet rá. Anikó célja autentikus környezetben,az Uzsoki Utcai Kórház támogatásával egy olyan film elkészítése, amely egyedülálló módon, a beteg szemszögéből mutatja be a stroke gyanújával kórházba szállított, és a sürgősségi ellátásban részesülő páciens helyzetét. Az átélt tehetetlenség, kiszolgáltatottság és félelem érzését megjelenítő videó nem titkolt célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a megelőzés fontosságára, a beteg helyzetébe ültetve nézőit, rávilágítson a betegség kialakulására és természetére.

Kommentek