2013 november 13.
Pödör, az egészséges olajok szakértője
Zsír, olaj, cukor. Ezek a szavak az agyunkban gyakran egyet jelentenek az egészségtelennel, pedig nem ilyen egyszerű a képlet. Szükségesek a szervezetünk számára, csak meg kell találni a mértéket és a minőséget. A Pödör egy igazi magyar gyöngyszem. Az első kóstolást követően rabul ejti az embert.
Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

 

Múlt héten írtam nektek a jó cukrokról (ITT), most pedig az olajok nyomába eredtem. Kutakodás közben annyira kitűnt az egyik magyar márka, hogy dobtam is az általános beszámoló koncepcióját, és elmerültem az weboldaluk rejtelmeiben. Később itthoni készleteimre is ráugrottam, és egy isteni salátát eszegettem cikkírás közben.

 

 

 

Az egészséges olajról általában

 

Az olajokban olyan telítetlen zsírsavak és vitaminok találhatóak, amikre szervezetünknek nagy szüksége van. Feltéve, ha hidegen, megfelelő technikával sajtolják őket. Így semmit nem veszítenek jótékony hatásukból, aromájukból.

Miért szednénk vitaminokat, ha a természet erejét is használhatjuk ilyen formában?

Persze ropogtathatnánk naponta pár marék magot, de a változatos étkezés gyönyörködtet. Az olaj sokkal többféleképpen használható, mint egy pár szem mandula. A kiváló saláta dresszing, vagy a szendvicskrém pedig csak a kezdet.

 

 

Folyamatos magas minőség a Pödörnél

 

A 100% természetes olaj, válogatott, legmagasabb étkezési minőségű magokból készül. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy nem azokat a magokat préselik ki, amiket már nem lehetne eredeti formában értékesíteni.

Az éves termés egy hűtött tárolóban várja a sorát, ahonnan folyamatosan készítik az újabb és újabb üvegeket, így nem csak a betakarítás utáni hónapokban vásárolhatunk friss terméket, hanem egész évben.

 

Kártyaregisztráció ITT!

 

 

Miért pont őket?

 

A magyar termékek támogatásának fontosságáról valószínűleg nem kell litániákat írni, de nem ez az egyetlen hazai portéka a piacon. Ami határozott mellettük szólt, hogy eddig bármelyik boltban elegyedtem szóba eladókkal, saját tapasztalataik alapján ajánlották a márkát. Ráadásul a cég is sokat áldoz arra, hogy megszeressék és használják őket az emberek.

Rendszeres kóstolókat hirdetnek, ingyenes termékmintát küldenek postán, és klubkártyás rendszert alakítottak ki. A koncepció pedig valószínűleg az, hogy ha egyszer megkóstolod, megszereted. Jelentem, működik! Én is lecsaptam a mintakérés lehetősségére, és azóta már teljes méretű üvegek sorakoznak a polcomon.

Az egyre növekvő árusító partnerek, és a kóstolással meggyőzött emberek mellett, az internetet sem hanyagolják. Az egyik legjobban használható és böngészhető oldal az övék, amivel mostanság találkoztam.

A termékek pontos leírása, a webshop, a különböző lelőhelyek és programok bemutatása mellett, recepteket és részletes egészségkalauzt is találunk. Minden felmerülő kérdésre megvan itt a válasz.

 

 

A puding próbája az evés

 

Teszteltem. Mondjuk nem pudinggal, bár valószínűleg azzal is jól működne például a mandulaolaj…

A mogyoróolaj volt az első áldozatom, amit pusztán szimpátia alapján választottam. Később néztem csak utána, hogy A-, B-, C-, és E-vitaminokból most jó leszek és, hogy kálium, kalcium, foszfor, vas és magnéziumtöltést is kapok. Ajánlják zöldségekhez, szószokhoz, levesekhez, édességekhez, de halakhoz és egyéb húsokhoz is. Hihetetlen, hogy ennyi mindenhez illik.

Először egy rukkolás salátához használtam, Pödör Málna Balzsamecettel párosítva, majd jött a forró csoki megbolondítása, csak hogy én is kreatívkodjak kicsit. Ízorgia! Ezt nem lehet elmesélni, ki kell próbálni!

 

 

Az olajon túl

 

A Pödör nem csak olaj fronton hódít. Gyümölcs- és balzsamecetei szintén figyelemre méltóak. Ráadásul a cég arra is ad tippeket, hogy a megszokott salátaöntetek mellett, hogyan készítsünk ízletes italokat belőlük. Ha pedig a további ínyencségek oldalra tévedünk, a lisztek, mustárok és chutneyk világa is feltárul. Egy újabb téma, amiről sokat lehetne írni.

 

 

Elsősorban ajánlom tehát a különböző hidegen sajtolt olajokkal való ismerkedést, hiszen a szívproblémák helyrehozásától, a bőr megfelelő állapotban tartásáig, millió dologra használhatóak.

Másod sorban pedig ajánlom a Pödör termékeket, ha a minőségből nem engedtek.  

 

 

 

Következő kóstoló:

 

Serfőző Márta glutén, cukor és laktózmentes süteményei, Pödör olajokkal.

November 15, péntek

Rózsadomb centerben, Nomilk Paleo üzlet

16:00-19:00

 

 

 

Fotók: Pödör Facebook oldala

https://www.facebook.com/podorolajok

 

 

Pödör Honlap:

http://www.podor.hu

 

 

Vass Adrienn

További Az Otthon cikkeink
Véget ért a METRO és MUTTI nagyszabású nyári receptversenye
Mediterrán hangulat, ízletes falatok, tehetséges séfek- így jellemezhető röviden a különleges receptverseny döntője, amelyet július 22-én tartottak meg a METRO Gasztroakadémiáján. A kezdeményezés célja az volt, hogy lehetőséget adjon egy tehetséges szakácsnak, hogy megismerje az igazi olasz konyhák titkait,...
Itt a kánikula: hogyan használjuk helyesen a klímát?
Nyakunkon a kánikula, ilyenkor mindenhol dübörögnek a légkondik, irodában, bevásárlóközpontban, autóban, otthon. A kellemes hőmérséklet életmentőnek tűnik, pedig a klíma helytelen használata akár hosszú távon is káros lehet az egészségünkre. Néhány egyszerű szabály betartásával azonban elkerülhetjük a...
Hogyan dobd fel a lakásod olcsón?
Egy komplett lakásfelújításba nehézkesen vágunk bele, hiszen nem csak anyagilag megterhelő, de időigényes is. Apró, egyszerű trükkökkel viszont könnyedén újjá varázsolhatod a kuckód!



1052. Budapest Galamb utca 3.
Nyitvatartás:
Kedd-Péntek 13-20h
Szombat: 11-17h

Heti pasi